Једносменски рад

ОБОГАЋЕНА ЈЕДНОСМЕНСКА НАСТАВА

Школа је и ове школске године дописом ШУ добила одобрење за Једноасменски рад.

Активности спроведене током претходне године део су Извештаја о раду школе, биће настављене и обогаћене новим активностима и ове школске године самим тим што смо инспирисани претходним искуством схватили да ученицима треба да понудимо мноштво разноврсних радионица у којима ће они током једносменског рада са уживањем присуствовати. Радионице ће бити подељене по данима и све секције којима је тешко направити распоред у редовној настави ће бити организоване у једносменској настави.

Програм рада у обогаћеном једносменском раду је добар модел учења и провођења слободног времена, јер се васпитно-образовне активности прилагођавају интересовањима ученика. Ове године смо испланирали да наставници предметне наставе више узимају учење у једносменској настави и на тај начин ће деца  уживати  у креативним радионицам, спортским активностима и квалитетно ће да се друже  са наставницима који ће им предавати у старијим разредима. Између осталог, деца раде домаће задатке, ученици првог разреда ће имати помоћ и на тај начин ће родитељима бити олакшано јер ће слободно време проведено са својом децом моћи да организују у шетњи, посетама пријатељима и дружењу, а не у изради домаћих задатака и бризи око истих. Родитељи могу бити део једносменске наставе тако што ће сугерисати на теме   којима би се могли бавити.  Како је здравље детета оно о чему школа брине за почетак сваки ученик посебно нижих разреда може да оде кући на ручак и да се врати на омиљене активностима.

План је да у оквиру школске кухиње буде у функцији трпезарија па да ученицима један оброк буде обезбеђен и искрено се надамо да би то могло у будућности и да се реализује.

ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ОБОГАЋЕНОГ  ЈЕДНОСМЕНСКОГ РАДА У ШКОЛИ

РЕАЛИЗАТОРИ ЈЕДНОСМЕНСКЕ НАСТАВЕ ЗА ОВУ ШКОЛСКУ ГОДИНУ СУ:

Оливера Вујновић, Радојка Поповић, Слободанка Гајић, Слађана Новаковић, Милош Мирковић

На основу решења Министарства  ПРОСВЕТЕ , НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА , наша школа је и ове године увршћена у овај пилот пројекат  . На располагању нам је дато  100%  норме за изабране активности. Активности за ову школску годину ће почети да се спроводе од 6.09.2021.год , по утврђеном распореду и плану и програму активности.