Упис ђака првака 2022-23.

Тестирања предшколаца за упис у први разред ове школске године вршиће се од 01. априла,  до 31. маја 2022. године.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, припремило је процедуре уписа деце у први разред основне школе за школску 2022-2023. годину.
Наведене процедуре имају за циљ да поједноставе, у административном смислу, упис деце у први разред основне школе, како родитељима, односно другим законским заступницима деце, тако и школама.
Родитељи који припадају територијално, моћи ће почев од друге половине марта, електронским путем преко Портала еУправа. у апликацији еЗаказивања за упис и тестирање да закажу један од понуђених термина за тестирање, тј. упис. 
Преко апликације еУпис вршиће се повлачење података о ученику (из матичне књиге рођених, евиденција пребивалишта и подаци о обављеном лекарском прегледу). Уколико је лекарски преглед обављен код приватног лекара, биће потребно да га родитељ донесе у школу ПРЕ заказивања термина тестирања.

Упутство за е заказивање

У први разред школске 2022/2023. године уписују се деца рођена од 1. марта 2015. до краја фебруара 2016. године, а упис почиње у петак, 1. априла 2022. године.

Уколико родитељ не може или не жели да закаже термин електронским путем, већ се одлучи да позове школу, овлашћено лице ће заказати термин у електронској апликацији у име родитеља.

За све недоумице обратите се педагогу школе сваког радног дана.

Срећно !

Рада

Педагог у ОШ " Свети Сава",Плавна

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *